YooY » Bydlení » Textil » Povlečení, Ložní prádlo » Přikrývka » Lněná přikrývka s vlnou

Lněná přikrývka s vlnou

2 890 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Nádherná lněná deka v dárkovém balení z udržitelných přírodních materiálů lnu a vlny Vás přímo vybízí k odpočinku. Látka přikrývky je odolná, na dotek velmi příjemná a hřejivá a díky použitému materiálu nevyžaduje častou péči. Po stranách má pléd střapce v režné barvě. Velmi pečlivě volené odstíny a jednoduchý vzor rybí kosti vytváří společně harmonizující a oku ladící celek. Deku můžete použít jako přikrývku a během chladných večerů se pod ní snadno zahřát. Nebo ji přehodit přes postel nebo křeslo a tím dodat pokoji uvolněnou atmosféru. Díky svému univerzálnímu vzhledu se bude skvěle hodit nejen do skandinávsky i moderně laděných interierů, ale své místo najde i v místnostech, kde vládne klasika nebo rustikální venkovský styl.

Produkt je vyroben v Litvě a má certifikaci OEKO-TEX standard 100

Rozměr : šířka 125 cm, délka 190 cm

Materiál : 45% len, 40% vlna, 15% jiná vlákna

Vyrobeno v EU

Složení

Textil - Len (45%)

Len je jeden z nejdéle používaných přírodních materiálů. Na jeho zpracování se používá méně vody a chemikálií, je tedy ekologičtější než bavlna. Lněná látka patří mezi udržitelné materiály, nepřitahuje a nepohlcuje prach, proto se nemusí prát tak často jako bavlna, je pevná a odolná, velmi dobře drží tvar. Oblečení za lnu vám dlouho vydrží. Len je hypoalergenní materiál, který dobře odvádí teplo i vlhkost. Jeho prodyšnost oceníte v letních měsících, kdy poskytuje ochranu proti UV záření.

Proč dávat přednost oblečení a povlečení ze lnu?

  • len je o 30-50% pevnější než bavlna
  • lněné výrobky jsou mimořádně odolné vůči mechanickému poškození a téměř nedochází k jejich řídnutí
  • lněná vlákna mají hladkou strukturu, která snižuje přilnavost prachu, roztočů a bakterií
  • len je ideální hypoalergenní materiál, nezpůsobuje žádné alergické reakce, dobře odolává plísním a roztočům
  • hladká struktura umožňuje snadnější uvolnění nečistot při praní
  • lněné vlákno má mnohonásobně vyšší schopnost absorbovat vlhkost a oproti jiným přírodním tkaninám i rychleji schne
  • len má příjemný chladivý omak, který je využíván u letního oblečení a ložního povlečení
  • na rozdíl od bavlny umíme len pěstovat a zpracovat přímo v Evropě

Textil - Vlna (40%)

Vlna je přírodní vlákno, které lze spřádat do příze na výrobu tkanin či pletenin. Nejčastěji je spojována s ovčí vlnou, ale může to být také vlna z jiných zvířat. Vlna má oproti jiným vláknům mnoho výhod. Je hřejivá, savá, ohnivzdorná, trvanlivá a oděvní výrobky z vlny jsou bez zápachu. Používání vlny se datuje do doby kamenné, kdy první lidé začali domestikovat ovce. Ovce byly původně chovány pro maso a mléko, ale lidé si rychle uvědomili, že jejich rouno lze použít k výrobě oděvů a přikrývek. Použití vlny se rozšířilo po celém světě, protože různé kultury vyvinuly své vlastní metody spřádání a tkaní. Dnes je vlna stále široce používána v různých aplikacích. Běžně se používá v zimním oblečení, protože izoluje proti chladnému počasí lépe než jakékoli jiné vlákno. Vlna je oblíbený materiál na výrobu obleků, kalhot, kabátů, ponožek, svetrů nebo kardiganů. Naleznete ji ale v mnoha dalších kvalitních produktech. 

Textil - Jiná vlákna (15%)

Produkt vyroben z netradičních materiálů či výrobcem blíže nespecifikovaných druhů vláken.

Benefity a charakteristiky

Textil - argumenty Udržitelné materiály

Vyrobeno z materiálů, které byly pěstovány a zpracovány se zřetelem na přírodu, člověka a životní prostředí. 

Textil - argumenty Přírodní materiály - 100%

Produkt byl vyroben z přírodních materiálů. Tyto produkty jsou v přírodě přirozeně rozložitelné a odbouratelné. Nákupem těchto produktů chráníte naši planetu před hromadícím se odpadem.

Textil - certifikace Oeko-Tex standard 100

Öko-Tex Standard 100 je celosvětový certifikační systém pro textilní materiály, jehož cílem je kontrola zdravotní nezávadnosti textilií. Pro získání certifikace musí produkt splnit náročná kritéria kvality, zejména nesmí obsahovat žádné zdravotně nebezpečné látky. Materiály jsou testovány nezávislými laboratořemi podle mezinárodně standardizovaných metod. Sleduje se například obsah těžkých kovů, pesticidů, formaldehydu a mnoho dalších látek. Oeko-Tex® Standard 100 je v současné době využíván renomovanými výrobci textilních produktů. Sice se nejedná o certifikát BIO kvality, ale z hlediska životního prostředí a zdravotních kritérií se jedná o posun ke kvalitnějším textiliím.

Textil - původ Vyrobeno v EU

Zakoupením tohoto výrobku podporujete výrobce v Evropské unii. Našim zákazníkům přinášíme kvalitní produkty od nových i tradičních výrobců v Evropě. I Vy můžete udělat něco pro podporu evropské ekonomiky. 

Textil - argumenty Antibakteriální Konopí, bambus, vlna, len

Konopí, bambus, len a vlna obsahují přírodní antibakteriální složky, které mají pozitivní účinky na pokožku, zajišťují dobrou toleranci a zabraňují zápachům.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Velká měkká deka z příjemné ovčí merino vlny je na jedné straně počesaná, na straně druhé je hřejivý Deka s beránkem merino
1990 Kč
140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm 200 x 220 cm
Stylová retro deka v zemitých barvách z čisté přírodní 100% ovčí vlny se stane nejen úžasným designovým Kostkovaná vlněná deka
1990 Kč
150 x 200 cm
Zabalte se do měkké a příjemné deky v oblíbeném kostkovaném provedení, která zútulní každý domov. Přírodní Kostkovaný vlněný pléd
1699 Kč
150 x 200 cm
Hřejivá oboustranná deka ze 100% merino vlny Vám zajistí dokonalý odpočinek a pohodlí. Přírodní deka ze dvou Merino deka 140x200 cm
2990 Kč 3390 Kč
140 x 200 cm
-12%