YooY » Ženy » Oblečení dámské » Bunda, Kabát » Kabát » Lehký kabát s vlnou

Lehký kabát s vlnou

1 990 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Dámský hřejivý kabát má klasický límec s klopou, zapínání na dva velké, skryté patenty, na předních dílech našité velké, hluboké kapsy a dlouhé rukávy. Kabát je díky vlně, i přes nepříliš silný materiál, teplý a můžete ho obléct od chladnějších podzimních rán až po mírnou jiskřivou zimu. Hodí se jako svrchní část outfitu, stejně jako teplý svetr při nízkých zimních teplotách. Neskutečně jemný, hladký, teplý úplet, oversized střih i jednobarevné provedení je kombinace, díky které si budete přát, aby zima neskončila...

Dámský volný kabát se hodí na běžné nošení, do práce, školy, do města, přírody i na cestování.

UNI - jedna velikost - porovnejte rozměry svého oblečení s naší velikostní tabulkou.

Materiál : 38,4 % vlna, 23,5 % polyester, 22,8 % viskóza, 15,3 % angora

 

Složení

Textil - Vlna (38.4%)

Vlna je přírodní vlákno, které lze spřádat do příze na výrobu tkanin či pletenin. Nejčastěji je spojována s ovčí vlnou, ale může to být také vlna z jiných zvířat. Vlna má oproti jiným vláknům mnoho výhod. Je hřejivá, savá, ohnivzdorná, trvanlivá a oděvní výrobky z vlny jsou bez zápachu. Používání vlny se datuje do doby kamenné, kdy první lidé začali domestikovat ovce. Ovce byly původně chovány pro maso a mléko, ale lidé si rychle uvědomili, že jejich rouno lze použít k výrobě oděvů a přikrývek. Použití vlny se rozšířilo po celém světě, protože různé kultury vyvinuly své vlastní metody spřádání a tkaní. Dnes je vlna stále široce používána v různých aplikacích. Běžně se používá v zimním oblečení, protože izoluje proti chladnému počasí lépe než jakékoli jiné vlákno. Vlna je oblíbený materiál na výrobu obleků, kalhot, kabátů, ponožek, svetrů nebo kardiganů. Naleznete ji ale v mnoha dalších kvalitních produktech. 

Textil - Polyester (23.5%)

Polyester je nejpoužívanější syntetické vlákno v textilním průmyslu. Oblečení z polyesteru je odolné a pružné. Nejčastěji používaným druhem polyesteru jsou vlákna PET, který se také používá na výrobu plastových lahví. Novým trendem je oblečení vyráběné právě z recyklovaných PET lahví.

Textil - Angora vlna (15.3%)

Angorská vlna je druh vlákna, které pochází z angorského králíka. Králíci jsou chováni speciálně pro jejich kožešinu, která je pak ostříhána a sbírána, aby byla spředena do příze nebo látky. Výsledný materiál je neuvěřitelně měkký a má hedvábnou texturu, takže je ideální pro použití v různých oděvech a doplňcích. Angorská vlna se často používá na svetry, čepice, šály a další předměty, které vyžadují teplo a izolaci. Proces sběru angorské vlny začíná stříháním králíků. To se obvykle provádí každé tři až čtyři měsíce. Srst se pak vyčesává, aby se odstranily veškeré nečistoty, jako je sláma nebo tráva. Jakmile jsou vlákna vyčištěna, jsou připravena ke spřádání do příze nebo tkaní do tkaniny. Kvalita hotového výrobku se může výrazně lišit v závislosti na způsobu sběru a zpracování angorské vlny. Obecně platí, že kvalitnější angora bude měkčí a lesklejší než méně kvalitní odrůdy. Navíc se jemnější druhy angory často používají v oděvech, které vyžadují jemnější materiály, jako je spodní prádlo nebo dětské oblečení. Jednou z největších výhod angorské vlny jsou její izolační vlastnosti. Díky tomu je ideální pro zimní oblečení, protože vás může udržet v teple, aniž by byl příliš těžký nebo objemný. Angora také neabsorbuje vlhkost jako některá jiná vlákna, takže může být dobrou volbou pro lidi, kteří jsou náchylní k pocení nebo žijí ve vlhkém klimatu. Další výhodou angorské vlny je, že má tendenci méně dráždit pokožku než jiné materiály, jako je vlna nebo akryl. To znamená, že může být dobrou volbou pro lidi s citlivou pokožkou nebo alergiemi. Navíc angorská vlna obvykle nežmolkuje jako jiné typy látek. To pomáhá prodloužit životnost oděvu.

Textil - Viskóza (22.8%)

Viskóza jsou textilní vlákna vyráběná z regenerované celulózy. Základní surovinou pro výrobu viskózy jsou přírodní produkty, nejčastěji dřevo (buk, smrk, eukalyptus). Materiály z viskózy dobře absorbují vlhkost, na omak jsou měkké a nedráždí pokožku. 

Benefity a charakteristiky

Textil - původ Vyrobeno u nás v Evropě

Produkt vyroben v Evropě. Vybíráme pro Vás produkty od lokálních výrobců, které nemusí ke spotřebiteli cestovat přes půlku zeměkoule. Podpořte s námi evropskou ekonomiku, vybírejte z kvalitních produktů vyrobených zde v Evropě. Lokální firmy sice nedokáží konkurovat dumpingovým cenám asijských konkurentů, ale tento nedostatek nahrazují inovovanými produkty v perfektní kvalitě. 

Velikostní tabulka

Velikostní tabulka udává rozměry oblečení. Měřte proto oblečení, které běžně nosíte, nikoliv sebe. Nespoléhejte na výběr velikosti, kterou běžně nosíte. Velikostní tabulky různých výrobců jsou velmi rozdílné! Porovnejte rozměry Vašeho oblečení s naší velikostní tabulkou. Máte pak mnohem vyšší pravděpodobnost, že Vám vybraná velikost bude vyhovovat. Podrobnosti na stránce Tabulka velikostí.

Pozn.: U elastických rozměrů udáváme dva rozměry (např. 35-45cm). První rozměr (35cm) udává velikost v klidu a druhý rozměr (45cm) udává velikost v nataženém stavu.

Schéma
Velikost Šířka přes prsa (A) Délka celková (B) Délka rukávu (C) Šířka ramen (D) Šířka lemu (E)
UNI - jedna velikost 57 cm 84 cm 62 cm 43 cm 62 cm

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Dámský slabý kabát nebo silný svetr ? .... zvolte variantu podle počasí, nálady a příležitosti... Dámský Přechodný kabát s vlnou
1990 Kč
UNI - jedna velikost
Dámský přechodný kabát pro chladný podzim nebo mírnou zimu. Dámský kabát s větším podílem vlny v délce nad Jednobarevný kabát s kapucí s vlnou
2190 Kč
UNI - jedna velikost
Dámský krátký, lehký kabátek, hřejivé sáčko nebo pelerínka s rukávem...záleží jen na Vás, Vaší náladě a Krátký vlněný kabátek
2950 Kč
UNI - jedna velikost
Nadčasový dámský kabát v černobílé kombinaci, s nestárnoucím vzorem kohoutí stopy, jistě najde své místo i ve Černobílý kabát z vlny
4890 Kč
XS S M L XL XXL